Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Rauma VGS > Nyheter

Negative koronatester

Alle koronatester for elever og ansatte bosatt i Rauma kommune er nå bekreftet negative. Det som gjenstår er svar på tester for elever bosatt i andre kommuner. Alle som er satt i karantene skal fortsatt være i karantene til det er gått 10-dager, uavhengig av negativ koronatest.

Les meir

En elev har testet positivt på covid-19

En elev ved skolen har testet positivt på covid-19. 2 klasser og 5 ansatte er satt i karantene i 10 dager.

Les meir

Undervisningsevalueringen 2020

Undervisningsevalueringen er politisk vedtatt og skal gjennomføres på alle videregående skoler i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Les meir

Elevundersøkelsen 2020

Elevundersøkelsen gjennomføres 20. oktober til og med 1. desember.

Undersøkelsen gir elevene mulighet til å si noe om trivsel, motivasjon, elevmedvirkning, læring osv. på skolen.

Les meir

Informasjon til alle foreldre om koronasituasjonen

Kunnskapsdepartementet har laget en samleside for foreldre til barn i barnehage og skole med informasjon om ulike temaer.

Informasjon til foreldre om barn og koronavirus 

Les meir

Opplæring til elever som ikke kan møte på skolen

Skolen må finne løsninger som sikrer at elever som ikke kan møte på skolen får opplæring hjemme. Dette gjelder elever som har milde luftveissymptomer eller føler seg syke, og elever som er i karantene og isolasjon.

Les mer om når elevene har krav på opplæring hjemme og hvordan opplæringen kan gjennomføres. 

Les meir

En hilsen fra fylkesutdanningssjefen til alle foresatte

Fylkesutdanningssjefen har skrevet en hilsen til alle foresatte til elever i videregående skole. Her kan du lese hva hun har skrevet.

Les meir

Til foreldre/foresatte til elever på Rauma vgs

Midlertidig endring i fraværsreglement  

Fra og med 24.08.2020 og frem til og med 31.10.2020 vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Elever under 18 år må likevel legge fram bekreftelse fra en foresatt, mens myndige elever kan legge frem egenmelding. Fravær av helsegrunner omfatter blant annet sykdom, karantene eller isolasjon, samt milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse. 

Les meir

Kan du gå, sykle eller sitte på med nokon til skolen?

Mange føler seg utrygge når bussane blir veldig fulle. Viss alle som kan, går, syklar eller køyrer privatbil, blir det betre på bussen for dei som ta buss.

Les meir

Utfyllende informasjon om fravær under koronasituasjonen

I perioden 13. mars og ut skoleåret, skal ikke skolene føre fravær på vitnemålet eller kompetansebeviset. Fravær i denne perioden skal heller ikke regnes som udokumentert etter reglene om fraværsgrensen i videregående skole. Fra 4. mars til 12. mars gjaldt et midlertidig unntak fra dokumentasjonskravet ved fravær av helsemessige grunner. 

Les meir