Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Rauma VGS > Nyheter

Asiatisk mat på Restaurant- og matfag.

Vg1 Restaurant og matfag har hatt asiatisk mat som tema. Les mer om hva 1RM har opplevd.

Les meir

"Det beste publikum vi har hatt denne uka" ....

sa Queendom underveis i konserten som ble avholdt på Rauma Kulturhus i dag. I underkant av 200 elever var tilstede på konserten som hadde respekt for hverandre som budskap.

Les meir

Indisk besøk på RVS.

Pallavi og Panjami lærer norske elever om indiske forhold.

Les meir

Skidag på Bjorli

Onsdag 24. mars ble det arrangert skidag for alle skolens elever på Bjorli i strålende sol. Temperaturen krøp også etterhvert opp i et betydelig antall plussgrader i forhold til hva vi har vært vant til.

Les meir

Siste del av oppholdet i Le Mans for Vg 2 Kokk- og servitørfag

Etter en vellykket norsk aften sto besøk hos franske familier for tur. Det var med spenning i kroppen man satte seg inn i bilen. ”Hva er det som møter en når man kommer inn i et ukjent hjem?”

Les meir

Rapport fra Frankrike.

Mandag 1. mars 2010 møtte 9 spente elever fra VG2 KS på Rauma videregående skole for å reise til Frankrike. Turen til Le Mans tok 14 timer og vi ankom kl: 2250. Der ble vi hentet og kjørt opp til skolen. Lycée Hélèn Boucher er en skole med ca 1200 elever, hvorav 300 av dem bor på internat på skolen. På kokk og servitør går det ca 100 elever. De har åpent for lunsj 5 dager i uken og med ca 100 gjester om dagen, så elevene der får mye trening i servering og service.

Les meir

Omsorgsfulle kjendiser

For andre året på rad satser Helsedirektoratet på ”kjendiseffekten” for å få flere unge til å velge helsearbeiderfaget 1. mars. I fjor søkte nesten 500 flere enn året før!
Rapperne Erik & Kriss skal sammen med artisten Samsaya og friidrettsutøveren Christina Vukicevic fange oppmerksomheten til de som i år skal søke videregående skole. Helse- og sosialfag, hvor helsearbeiderfaget er et av programområdene, er den største yrkesfaglige retningen på videregående skole. De siste årene har over ti prosent av elevene valgt denne retningen.

Les meir

Veldedighetsmiddag for Haiti

Ungdomsbedriften Det Lille Ekstra ved Rauma videregående skole ville engasjere seg i jordskjelvkatastrofen på Haiti. De inngikk et samarbeid med Frelsesarmeen om å holde en veldedighetsmiddag. Menyen ble komponert og tilberedt av Det Lille Ekstra ved VG2 Kokk og Servitør. Det ble satt en minstepris på 300 kroner, men det var opp til hver enkelt å bestemme hvor mye "tips" som skulle gå til Frelsesarmeens arbeid på Haiti. Vi fikk plass til et 50-talls personer som hadde meldt seg på på forhånd.

Les meir

Utdanning i fokus

Mange av skolens elever har snart formell studiekompetanse som vil gjøre dem i stand til å studere på høyere nivå. Tirsdag 26. januar tok 2ST, 3ST og 3PB turen til den årlige utdanningsmessa i Ålesund, for å få vite litt mer om mulighetene i et stadig voksende utdanningsmarked.

Les meir

Besøk fra Tyskland i forbindelse med utveksling.

Rauma videregående skole har denne uken fått besøk av representanter fra en tysk videregående skole i byen Hildburghausen i Türingen.

Les meir