Besøk fra Frankrike

Rauma videregående skole har fått gjenbesøk fra Frankrike. Det er en skoleklasse med kokker og servitører fra Lycée Professionnel Hélène Boucher, som er en videregående skole i Le Mans i Frankrike. Søndag 30. mars var de på tur i Ålesund, hvor de bl.a besøkte Atlanterhavsparken og Aksla.

Nytt design på våre nettsider

Vi har nå fått lagt over våre nettsider til nytt design. Utforminen og fargevalg er gjort av designbyrået ElleMelle i Ålesund.

Kurs for småskalaprodusenter

Det har i 2 dager vært avholdt kurs for småskala matprodusenter ved Rauma videregående skole. Kursene er arrangert i samarbeid mellom Rauma videregående skole og prosjektansvarlig for lokal matproduksjon i Møre og Romsdal bondelag, Solveig Brøste Sletta.

En aktiv medspiller på Lysfesten.

Mange elever fra Rauma videregående skole bidro, sammen med andre aktører, til at Lysfesten i Rauma Kulturhus ble vellykket. Hele arrangementet var et samarbeid mellom Rauma videregående skole, ungdomsskolene i Rauma, Frelsesarmeen og Nordveggen as. I tillegg deltok Rauma Gospelkor og teatergruppa Spor.

God oppslutning på åpen dag ved Rauma videregående skole

Ca 200 personer tok turen innom Rauma videregående skole på åpen dag. Av dette var i underkant av halvparten 10. klassinger fra undomskolene i kommunen.

Åpen dag ved Rauma videregående skole tirsdag 4. desember 2007

Det blir arrangert åpen dag for potensielle elever, foreldre og andre interesserte. Vi starter kl 1800 og holder det gående til kl 2100.

OILSIM 2007

I to dager konkurrerte 8 elever fordelt på to "oljeselskap"(lag) om å bli de beste oljeborerne i fylket. Oljeleteingen foregikk online på data i et lærerikt og krevende dataspill. Selv om lagene ikke gikk videre til landsfinalen, synes elevene at dette var en artig, alternativ måte å lære geologi og økonomi på.

Internasjonal dag

19. oktober var det Internasjonal Dag på RVS. Dette er ein dag som blir arrangert i samband med Operasjon Dagsverk (OD).

Bakeraspiranter fra Åfarnes

I forbindelse med foreldrestyrt skole på Åfarnes barne- og undomsskole, tok 4. og 5. klasse turen til Rauma videregående skole. Bakeriet ble invadert og bakervarer i alle størrelser og fasonger ble flittig produsert. Vi håper dagen gav mersmak og håper at vi ser noen av elevene her hos oss om 5-6 år.

VG 2 kokk/servitør starter ungdomsbedrift

Ungdomsbedriften «Matbua» ble formelt igangsatt på stiftelsesmøte fredag 28.09.07.
Dette blir den første ungdomsbedriften på RVS som bruker Ungt Entreprenørskap som metode og som registreres i Brønnøysund.(mer om metoden kan du finne på www.ue.no)
Bildet er fra stiftelsesmøte 28.09