Timeplanen på nett.

Etter at vi i vår gjorde en investering i timeplansystem har vi nå fått muligheten til å legge timeplanen på nett. Timeplanen vil til enhver tid være oppdatert.

Klikk her for å kikke på timeplanen. (Velg menyen "Timeplan" og velg f.eks "Klasse")

Du vil finne en lenke til timeplanen under menyen "Skolehverdag".

Skolestart 2014 nærmer seg

Skolestart 2014 nærmer seg med stormskritt. Vi har laget et informasjonsskskriv som er sendt ut til alle elever som skal starte hos oss 18. august 2014.

Klikk her for å lese dokumentet

2AU (automatisering) bygger om maskin til lokal potetbonde

2AU fikk en henvendelse fra Lars Nora ang. en automatisk potetvekt som hadde sluttet og virke. Han lurte på om det gikk an å reparere maskinen.

Problemet var at styringselektronikken var brent og deler ikke lengre var tilgjengelig. Vi fant ut at vi kunne bygge ny styring til maskinen med mere moderne komponenter, og satte i gang med forslag til løsning og et kostnadsoverslag.

Eieren av maskinen syntes dette var en god ide, og vi satte i gang med testing og utprøving av våre ideer. Vi fikk inn maskinen i starten av uke 10 og knappe 2 uker senere var den ferdig.

Utprøving av sveiseutstyr fra Tess

På forespørsel fra Tess, Åndalsnes stilte vi verkstedet til disposisjon for demostrasjon av sveiseutstyr. Demonstrasjonen var åpen for utenforstående og en del hadde tatt seg tid til en tur innom.

Kafe og utsalg

Lørdag 14.12.2013 kl. 11 - 14 blir det salg av julekaker og julepålegg i restauranten på Rauma videregående skole. Det blir også salg av kaffe og svele for de som vil ta en pust i julestria. Vi må be om at kontanter medbringes. Vi har ikke så mye av hver kakesort eller julepålegg, så her er det først til mølla. Velkommen.

Fiskeuken går mot slutten

Etter to dager med opplæring i filetering og annen håndtering av rund fisk, var nå tiden kommet for å lage noe av fiskefiletene. I tillegg til salting og røyking av fisk, ble det laget fiskemat som fiskekaker, lunschkaker og fiskeball. Ansatte ved skolen fikk anledning til å handle i fiskedisken som ble satt opp for anledningen. Det var populært.

(Klikk på bildene for større versjon)

Fiskeuke med John Kofoed

Filetering av fisk og tilbereding av fiskemat er også av de ting en kokk må kunne. John Kofoed er fisker og har filetert noen tusen fisk opp gjennom årene. Denne uken lærte han bort sine kunster til en lærevillig gjeng ved skolen.

NB: Klikk på bildene for å se større versjoner.

Fra jord til bord

Elevene på Vg1 Restaurant- og matfag og Vg2 Kokk og servitør fikk mandag 18.11.13 bivåne slakting av en kalv på en gård på Mjelva. Slaktingen kom i stand i forbindelse temaet «Fra jord til bord» som skal vise hva som må til før biffen kommer på bordet.

Profesjonell slakter og veterinær fra Mattilsynet var tilsted og foretok avliving av kalven og all håndtering etter avliving.

Kjøttet henger nå til mørning og elevene skal selv partere kalven og skjære det ned i ulike bestanddeler.

Nytt design på nettsiden

Rauma videregående skole har nå fått nytt design på nettsiden. Designet er etter en mal som Møre og Romsdal fylkeskommune har fått utviklet, men som vi har fått satt vårt preg på. Siden er oppdatert, men det vil foregå litt "finpuss" i tiden fremover. Håper du liker nettsiden vår.

Resultat av Skolevalg 2013

Resultatet av skolevalget 2013 er nå klart.