Skolestart 2012

20. august 2012 møtte nesten 200 forventningsfulle elever til skolestart. Selve oppmøtet ble lagt til Rauma Kulturhus. Rektor Erik Brekken holdt først en tale før assisterende rektor Eva Leergaard overtok med navneopprop.
Etter ca. 1 time gikk alle til skolen hvor det ble servert grillspyd med salat og dressing.

PC-ordninga 2012 - utvida bestillingsfrist til 14. august 2012

Møre og Romsdal fylkeskommune gir alle VG1-elever muligheten til å bestille PC. Dette gjelder kun elever som ikke tidligere har mottatt PC-stipend eller bestilt PC.
Er du elev på videregående skole i Møre og Romsdal må du bruke datamaskin. Bruk av digitale verktøy er en av de fem grunnleggende ferdighetene som er viktig for all læring i alle fag. Det er hver enkelt elev sitt ansvar å sørge for å ha en fungerende datamaskin tilgjengelig til enhver tid på skolen.

Oppstart av CNC-fres på verkstedet (TIP)

Skolen har gått til anskaffelse av en brukt CNC-fres til bruk i undervisningen. Fresen skal brukes til å frese ut deler som elevene har tegnet i Solidworks og viderebehandlet i SolidCam.

Hotel Union i Geiranger gjestet Rauma VGS som en del av prosjektet «Vi rører sammen».

Hotellet stilte med sin franske konditor Thibaut Schwartzmann og kokkelærlingen Nina Kjellstad Rogne i opplegget som i hovedsak dreide seg om desserter og dekorering. Hotellet er en anerkjent lærebedrift og har i mange år utdannet fagfolk til kokk og servitørbransjen. De er derfor gode representanter fra en bransje som trenger ungdommer med interesse for mat og drikke.

"Russ mot Rus 2012"

Lørdag 21. mai var det klart for årets "Russ mot Rus" som vanlig arrangert av Rauma Rotary.

2BU/2HF på studietur til Danmark

I uka før påske var 2BU/2HF på studietur til Danmark.

8 elever fra 2ST i Berlin.

8 elever som har tysk fremmedspråk reiste 27. mars til Berlin i Tyskland. Hovedmålet med turen var å lære tysk språk slik det praktiseres i dagliglivet. I tillegg skulle elevene studere kulturelle forskjeller og oppleve Berlins mange severdigheter. Vi har mange bilder med oss tilbake og 5 av dem er tatt med i denne artikkelen. Vi kommer tilbake med den fyldigere artikkel etter påske.

Alternativ opplæringsarena

Elevene i 1SS1 og 1ST1 har hatt et faglig opplegg over 5 dager i Vengedalen og Ålesund.

1ST2 tilbake fra London

Mandag kveld kom 13 elever og 2 lærere tilbake fra London etter et innholdsrikt og lærerikt, men også slitsomt, opphold i millionbyen.

TAF-representasjon på Moldekonferansen 21. mars 2012

Elise Langseth fra 1SS1 fortalte om hvordan det er å være elev på TAF - transport og logistikk under Moldekonferansen 2012