Utprøving av sveiseutstyr fra Tess

På forespørsel fra Tess, Åndalsnes stilte vi verkstedet til disposisjon for demostrasjon av sveiseutstyr. Demonstrasjonen var åpen for utenforstående og en del hadde tatt seg tid til en tur innom.

Kafe og utsalg

Lørdag 14.12.2013 kl. 11 - 14 blir det salg av julekaker og julepålegg i restauranten på Rauma videregående skole. Det blir også salg av kaffe og svele for de som vil ta en pust i julestria. Vi må be om at kontanter medbringes. Vi har ikke så mye av hver kakesort eller julepålegg, så her er det først til mølla. Velkommen.

Fiskeuken går mot slutten

Etter to dager med opplæring i filetering og annen håndtering av rund fisk, var nå tiden kommet for å lage noe av fiskefiletene. I tillegg til salting og røyking av fisk, ble det laget fiskemat som fiskekaker, lunschkaker og fiskeball. Ansatte ved skolen fikk anledning til å handle i fiskedisken som ble satt opp for anledningen. Det var populært.

(Klikk på bildene for større versjon)

Fiskeuke med John Kofoed

Filetering av fisk og tilbereding av fiskemat er også av de ting en kokk må kunne. John Kofoed er fisker og har filetert noen tusen fisk opp gjennom årene. Denne uken lærte han bort sine kunster til en lærevillig gjeng ved skolen.

NB: Klikk på bildene for å se større versjoner.

Fra jord til bord

Elevene på Vg1 Restaurant- og matfag og Vg2 Kokk og servitør fikk mandag 18.11.13 bivåne slakting av en kalv på en gård på Mjelva. Slaktingen kom i stand i forbindelse temaet «Fra jord til bord» som skal vise hva som må til før biffen kommer på bordet.

Profesjonell slakter og veterinær fra Mattilsynet var tilsted og foretok avliving av kalven og all håndtering etter avliving.

Kjøttet henger nå til mørning og elevene skal selv partere kalven og skjære det ned i ulike bestanddeler.

Nytt design på nettsiden

Rauma videregående skole har nå fått nytt design på nettsiden. Designet er etter en mal som Møre og Romsdal fylkeskommune har fått utviklet, men som vi har fått satt vårt preg på. Siden er oppdatert, men det vil foregå litt "finpuss" i tiden fremover. Håper du liker nettsiden vår.

Resultat av Skolevalg 2013

Resultatet av skolevalget 2013 er nå klart.

Aktivitetsdag 2013 - Resultater fra konkurranser

I dag ble årets aktivitetsdag gjennomført. Dette er en dag der elever får oppgaver og gjøre aktiviteter sammen med andre fra samme basisgruppe. Nedenfor finner du resultater fra noen av konkurransene.
NB: Vi kommer tilbake i morgen med bilder fra de ulike aktivitetene. Følg med på Facebook.

Velkommen til skolestart 2013.

Publisert 12. august 2013 14:45:40 av Reidulf Dyrkorn

Ferien er over og det er snart klart for et nytt skoleår. Nyoppussede klasserom og ny kantine holder på å bli ferdigstilt i disse dager. Elever som gikk ved skolen i fjor vil oppleve skolen som totalt forandret. Vi ønsker alle elever, både nye og "gamle", velkommen til skolestart den 19. august 2013. Oppmøte for elever på VG1 er kl 09:00 og for VG2/VG3/Påbygging er kl 10:00 i kantina ved skolen.

Avslutning for avgangselever i Rauma Kulturhus

Torsdag 20. juni ble den årlige avslutningen for avgangselever på Vg3 og Vg2 Yrkesfag gjennomført. Mange elever hadde funnet frem bunaden eller annet staselig antrekk for å gjøre kvelden til noe spesielt. Det ble delt ut diplom fra skolen (vitnemålene er ikke klare ennå) samt et bilde fra Nordveggen AS. Vi ønsker elevene lykke til på ferden videre og retter en spesiell takk til 2ST som sto for gjennomføring og underholdning under arrangementet.