Uttakingskonkurransen for kokkelærlinger

Konkurransen hadde kun to deltagende lag, lag 1 fra Hotel Union i Geiranger og lag 2 fra Bryggekanten Brasserie i Kristiansund. Vinneren skal representere Møre og Romsdal i finalen i Stavanger. Det andre laget er reserver til samme finale.

15. november er siste sjanse til å søke om stipend fra Lånekassen for høsten 2012.

Har du husket å søke om utstyrsstipend?
Du må søke før 15. november hvis du vil ha hele utstyrsstipendet. Søker du etter 15. november, får du bare halvparten av utstyrsstipendet. Dette gjelder også for andre stipend du kan ha rett til.

Gründercamp på Rauma videregående skole.

Tirsdag 18.09 hadde vi besøk av et 30-talls elever fra Gjermundnes videregående skole. Sammen med 7 elever på VG 2 kokk og servitør, ferdigstilte de oppgaveløsningene sine som ble påbegynt i forrige uke da våre elever besøkte Gjermundnes VGS.
En jury, bestående av 2 kokker, ordføreren i Vestnes og Nordveggen AS, gikk rundt for å bedømme resultatet av arbeidet til elevene.

Fjelltur i fotsporene til Sinclair.

Årets aktivitetsdag ble arrangert tirsdag 4. september 2012 som fjelltur i området mellom Korsbakken - Skorgedalen. Turen inneholdt både skattejakt og bærplukking som tilslutt ga mulighet for premiering. Les artikkelen Åndalsnes Avis skrev om saken.

1ST på Villaksens dag på Fiva Gård i Romsdalen

Dagen startet med en liten busstur hvor kursen var satt mot Fiva gård. Vi ble møtt av Vidar Skiri, Audun F. Skjølberg og Patrick Gimmestad Emblem. De fortalte om norske lakseelver, Fiva Gård, Rauma elv og fluefiske.

Skolestart 2012

20. august 2012 møtte nesten 200 forventningsfulle elever til skolestart. Selve oppmøtet ble lagt til Rauma Kulturhus. Rektor Erik Brekken holdt først en tale før assisterende rektor Eva Leergaard overtok med navneopprop.
Etter ca. 1 time gikk alle til skolen hvor det ble servert grillspyd med salat og dressing.

PC-ordninga 2012 - utvida bestillingsfrist til 14. august 2012

Møre og Romsdal fylkeskommune gir alle VG1-elever muligheten til å bestille PC. Dette gjelder kun elever som ikke tidligere har mottatt PC-stipend eller bestilt PC.
Er du elev på videregående skole i Møre og Romsdal må du bruke datamaskin. Bruk av digitale verktøy er en av de fem grunnleggende ferdighetene som er viktig for all læring i alle fag. Det er hver enkelt elev sitt ansvar å sørge for å ha en fungerende datamaskin tilgjengelig til enhver tid på skolen.

Oppstart av CNC-fres på verkstedet (TIP)

Skolen har gått til anskaffelse av en brukt CNC-fres til bruk i undervisningen. Fresen skal brukes til å frese ut deler som elevene har tegnet i Solidworks og viderebehandlet i SolidCam.

Hotel Union i Geiranger gjestet Rauma VGS som en del av prosjektet «Vi rører sammen».

Hotellet stilte med sin franske konditor Thibaut Schwartzmann og kokkelærlingen Nina Kjellstad Rogne i opplegget som i hovedsak dreide seg om desserter og dekorering. Hotellet er en anerkjent lærebedrift og har i mange år utdannet fagfolk til kokk og servitørbransjen. De er derfor gode representanter fra en bransje som trenger ungdommer med interesse for mat og drikke.

"Russ mot Rus 2012"

Lørdag 21. mai var det klart for årets "Russ mot Rus" som vanlig arrangert av Rauma Rotary.