Rauma VGS > Nyheter > Alternativ opplæringsarena

Alternativ opplæringsarena

Elevene i 1SS1 og 1ST1 har hatt et faglig opplegg over 5 dager i Vengedalen og Ålesund.

Turen og undervisningsopplegget har vært planlagt siden i høst. Organisering og finansiering har elevene i klasse 1SS1 (TAF) og 1ST1 stått for, mens det pedagogisk opplegg har de fått hjelp til av sine faglærere.

Mandag 19. mars om kvelden møtte 14 elever opp i Vengedalen, klare for en annerledes uke sammen med sin kontaktlærer. På programmet har det stått skitur, energikamp, olympiade, sang, musikk, diktning og matlaging. Programmet har favnet de fleste av elevenes fag på ulike måter. Tirsdag var det turdag, der vår avdelingsleder på ST var guide for de som ville på topptur til Storhesten, mens kontaktlærer tok med resten på skitur til Vengedalsvannet. Onsdag var det Energikamp, som var et opplegg med hovedvekt på naturfag. Torsdag var det olympiade, et opplegg hvor bla. logistikk var et tema. Fredag var det rapportskriving og "husstell" før hjemreise. Tiden som ikke var organisert har gått med til lesing i norsk, oppgaver i matematikk og andre fag og til sosiale aktiviteter.

Mandag 26. mars er elevene og kontaktlærer klare for tur til Ålesund. Denne dagen har vi fått med oss faglæreren på TAF også, og han stilte som sjåfør på innleid minibuss. Først på programmet stod et besøk på Atlanterhavsparken hvor vi fikk guiding bak kulissene. Senere på dagen var vi på Høyskolen i Ålesund hvor vi fikk omvisning. Før vi reiste hjem var det pizza på Moa som avslutning på et spennende og lærerikt opplegg.

Humboldtpingvin

DNA-sekvensiering