Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Rauma VGS > Nyheter > Et fantastisk sted for friluftsinteresserte ungdommer

Et fantastisk sted for friluftsinteresserte ungdommer

- De som velger Bratt Friluftsliv på Rauma VGS, kommer til et sted med utallige muligheter for turer og aktiviteter. Både i skoletida og på fritida, sier lærer Iselin Hansen Tokle.

Romsdal er kjent som et eldorado for bratt skikjøring, spektakulær klatring og fine fjellturer. De som søker seg til Bratt Friluftsliv-linje på Rauma Videregående kan velge og vrake i turmål sommer som vinter.

-  Linja skal gi en grunnkompetanse innen friluftsliv, både i lavlandet og i høyfjellet, sommer som vinter. Elever kan nå fordype seg i blant annet trygg ferdsel i ulike terreng og få mange erfaringer i høyfjellet. Og som friluftsinteressert i Rauma kommer man ikke til å kjede seg etter skoletid heller, forteller Iselin. 

Hun nevner turområder som Isfjorden, Innfjorden, Måndalen og Skorgedalen. I tillegg gir skiheisen i Skorgedalen tilgang til gode frikjøringsmuligheter.

- Utendørs klatring i Romsdalen foregår mest på eget initiativ, men her kommer man lett i kontakt med andre interesserte. Klatreveggen på Tindesenteret er en arena hvor fjellklatrere og sportsklatrere møtes. Romsdal Tindegruppe arrangerer ofte klatrekvelder i klatreveggen, sier Iselin.

I tillegg finnes det flere treningsstudioer, idrettslag, sykkelklubb, skytetrening, kino, kaféer, kvisser og konserter.