Rauma VGS > Nyheter > Fransk aften

Fransk aften

Tirsdag 13. mars var det fransk aften på RVS. Elever og lærere fra Lycée Professionel Funay Hélène Boucher i Le Mans serverte en 5-retters meny til en fullsatt restaurant.

Samarbeidet med RVS er et ledd i et Leonardo-program, der elever fra RVS besøkte den franske skolen i januar. Samarbeidet med Funay Hèléne Boucher er inne i sitt 7. år, og begge skolene gi uttrykk for at de er interessert i å fortsette samarbeidet. De franske elevene blir nå utplassert i forskjellige restauranter i fylket fram til påske.

Aftenens meny:

DSC_0597

Cuisses de grenouilles à la purée d'ail et au jus de persil.

(Stekte froskelår, servert med hvitløksmos og en snor med persillesaus.)

DSC_0599

Profiteroles d'escargots au magret fumé et son foie gras.

(Vannbakkels fylt med provensalsk ratatouille, flamberte snegler med anis og dekket med en skive røkt andebryst. Servert med en skive ristet andelever.)

DSC_0606

Trou Normand

(Eplesorbet med calvados.)

DSC_0607

Râble de lapereau farci aux pruneaux. Pomme Darphin aux truffes et asparges vertes.

(Filetert kaninrygg, fylt med kjøttfarse og svisker. Stekt og servert med en ristet potetkake med trøffel og kokt grønn asparges.)

(mangler bilde av neste rett)

Tartine de camembert pomme et andouille sur son mesclun.

(En skive bondebrød dekket med tynne skiver av en pølse laget av svinekjøtt og svineinnvoller, skiver av camembert og tynne epleskiver. Ovnsstekt.)

DSC_0612

Forêt Noire

(Schwarzwälder kirsebærbløtkake.)

En meny som tydeligvis falt i god smak av de frammøtte gjestene.

IMG_0548

Skolens rektor M. Moniet og avdelingsleder M. Duguet var blant de franske gjestene.

IMG_0555

Etter endt dyst fikk de franske eleven presentere seg på norsk.

IMG_0569

Etterpå vanket det gaver