Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Rauma VGS > Nyheter > Gründercamp på Rauma videregående skole.

Gründercamp på Rauma videregående skole.

Tirsdag 18.09 hadde vi besøk av et 30-talls elever fra Gjermundnes videregående skole. Sammen med 7 elever på VG 2 kokk og servitør, ferdigstilte de oppgaveløsningene sine som ble påbegynt i forrige uke da våre elever besøkte Gjermundnes VGS.
En jury, bestående av 2 kokker, ordføreren i Vestnes og Nordveggen AS, gikk rundt for å bedømme resultatet av arbeidet til elevene.

Oppdraget 

Tenk deg at landbruksministeren kommer på besøk til fylket vårt. Han avslutter med en to-retters lunsj på Gjermundnes og der skal dere servere mat som baserer seg på råvarer fra Gjermundnes eller fra ellers i fylket. Knutekål skal være en av råvarene som skal brukes. Lunsjen skal representere noe nyskapende og innovativt.  

Gjennomføring 

Elevene fra de to skolene hadde tydeligvis samarbeidet godt og kommet fram til mange spennende produkt og flotte presentasjoner. Resultatet ble presentert på stand, samt fra scene. I tillegg fikk jurymedlemmene gå rundt og smake på produkta. 

Vinnermeny 

Det var sju lag som deltok - av disse skulle det kåres de tre beste. Juryen hadde en vanskelig jobb, men vinnerne hadde gjennomført en god løsning på alle oppdraga og i tillegg var de mest kreativ. De serverte en hjorteburger med rugmel i, heimebakt brød og Ridderost fra Tresfjord. Som dessert var det hjemmelaget is og sjokoladetrekt knutekål. 

Arbeid på kjøkkenet

Hektisk aktivitet på kjøkkenet

Jury i arbeid

Juryen i arbeid. Her ble det spurt spørsmål om planlegging og gjennomføring i tillegg til smaking.

Liv i gangene

Det var til tider hektisk og trangt i gangene ved skolen.

Vinnerne av Grundercamp

Vinnerlaget og jury.