Rauma VGS > Nyheter > LITT OM OSS, en liten skole innerst i en fjord omgitt av vakker natur!

LITT OM OSS, en liten skole innerst i en fjord omgitt av vakker natur!

På Rauma vgs har vi lærere som på mange måter veileder elevene – hver dag. Både personlig og faglig. Relasjonen mellom læreren og eleven er viktig for oss. Skoleforskningen viser også at dette er en viktig faktor for læring.
Den seneste undersøkelsen på skolen, om undervisningen, ga gode resultater på nettopp dette.

Vi har stor respekt for hva tall betyr for kvalifisering til videre skolegang, men vi er trygge på at det vi holder på med hver dag, gir elevene nettopp det – god kvalifisering til læreplass eller studier.

Ved å veilede, trene og holde et positivt faglig fokus, med oppnåelige krav og mestring, når vi dette målet – sammen!

I fagfornyelsen 2020, som starter kommende høst, er anvendelse av kunnskap et viktig prinsipp. Å lære noe så godt at man kan bruke det i flere sammenhenger, både kjente og ukjente. Forståelse og evne til refleksjon og kritisk tenkning er da helt nødvendig.

Undersøkelser viser at elevene svarer de er fornøyde og trives svært godt på Rauma videregående skole. Elevene våre har god relasjon til lærerne og mindre fravær enn gjennomsnittet for fylket. Vi er også en av de skolene med høyest grad av gjennomføring (fullført og bestått) i Møre og Romsdal.

Vi må likevel fortsette å utvikle oss og prøve å bli bedre. Innholdet i skolen og samfunnet forøvrig, er i stadig endring. Vi må derfor henge med og gjøre det vi kan for at elevene våre skal være klare til å mestre videre skolegang, enten det er læreplass eller studier.

Ta gjerne direkte kontakt med oss, om det er noe dere lurer på eller tenker at vi trenger å kjenne til!

Rauma vgs

Lærere og ledelse