Rauma VGS > Nyheter > Slik oppleves skoledagene, sier elevene på Rauma vgs 2.april 2020

Slik oppleves skoledagene, sier elevene på Rauma vgs 2.april 2020

Alle kontaktlærerne har snakket med sine elever og spurt hver enkelt om hvordan de synes det går med skolesituasjonen nå, etter nesten 3 uker med hjemmeskole.

Oppsummert sier elevene følgende:

• At de savner skolen, både lærere og medelever
  • At lærerne imponerer dem, med alt de prøver seg på innenfor det digitale
  • At de lærte seg Teams allerede første uka, og at de synes det fungerer godt
  • At de fleste stort sett gjør alle oppgavene de får
  • At de er blitt mer strukturerte, at de vet de må ta mer ansvar selv for å lære
  • Noen mener det kan bli mye på en gang, men da justeres det av lærerne
  • At de nå må «produsere» mer, både ulike oppgavetyper og tekster
  • At de har bedre tid i hverdagen, etter skoletid, både til å gjøre kroppsøving og annet
  • At de nå må fokusere mer på seg selv, og tenke over hva som læres
  • Noen klasser har startet med VIP-makkerskap grupper, som Vg1 hadde ved skolestart og som fungerer slik at 3 elever i en klasse forplikter seg til å snakke sammen i løpet av en dag.
  • Noen har for eksempel laget håndvaskvideo, andre er på turer og sender film til faglærer, noen lager mat hjemme, og dokumenterer til faglærer, skolen dekker råvarekostnad.
  • Elevene er pliktoppfyllende, sier lærerne
  • De får hjelp med det digitale både av lærerne og IKT-ansvarlige på skolen
  • Rådgiver har samtaler med elever

Vi på skolen savner også elevene våre, vi savner den daglige kontakten med hverandre.

Vi gleder oss til det blir vanlig skole igjen og ønsker dere alle en riktig god påske.