Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Rauma VGS > Nyheter > - Vi skal være mye ute og mye på tur!

Kontaktpersonar

Sturla Grav
Lektor m/tilleggsutd
71 28 36 27 / Mob. 932 63 681
Send e-post
Iselin Hansen Tokle
Lærer
71 28 36 29 / Mob. 942 06 415
Send e-post
Susanne Boye F Johansen
Avdelingsleder
71 28 36 03 / Mob. 403 39 940
Send e-post

- Vi skal være mye ute og mye på tur!

Den nye landslinja i bratt friluftsliv ved Rauma Videregående Skole er en unik mulighet til å kombinere et aktivt friluftsliv og samtidig få generell studiekompetanse.

- Åndalsnes har en svært sterk tradisjon for bratt friluftsliv, og stedet har de beste forutsetningene for et slikt tilbud. Det å kunne tilby denne linja gir interessert ungdom en unik mulighet for å lære om og i høyfjellet, sier lærer ved Rauma VGS, Sturla Grøtta Grav. 

Han gleder seg stort til å ta imot de første elevene ved den nye linja neste høst.

- Elevene som kommer til oss vil få mye erfaring med klatring og ski. De skal opparbeide seg grunnleggende ferdigheter og kunnskap gjennom egenerfaring, og vi skal være mye ute og mye på tur! Trygg og bærekraftig ferdsel blir sentralt, i kombinasjon med glede, mestring, motivasjon og utfordring, forteller Sturla. 

Linja er en landslinje, noe som betyr at elever fra hele landet kan søke. 

- Har du interesse og motivasjon for å være ute til fot og på ski i krevende terreng, er linja perfekt for deg. De som søker bør ha lyst til å lære, være nysgjerrige, tørre å utfordre seg selv og øve masse! All erfaring med ski og klatring kommer selvfølgelig godt med og de som søker bør ikke ha problemer med høyde eller eksponert terreng.  

Studiespesialisering med bratt friluftsliv er et 3-årig studieforberedende utdanningsprogram som med fullført og bestått gir generell studiekompetanse. Elever kan da søke videreutdanning på høgskole og universitet. 

Med programfagene i bratt friluftsliv får elevene dessuten formell kvalifisering på grunnleggende nivå knyttet til fordypning i ski og klatring. Kvalifiseringen vil være i samsvar med nasjonale standarder. Utdanningen innebærer også praktisk erfaring som turleder innen naturbasert reiseliv.