Rauma VGS > Nyheter > Videosamtale med tyske elever

Videosamtale med tyske elever

Våre elever som er med i utvekslingen med Tyskland har hatt den første videosamtalen over Skype med Hildburghausen. Rent tekninsk fungerte det alt fint, men å bruke Skype med en gruppe mennesker i hver ende har sine utfordringer.

Det ble spurt om mattradisjoner, både til daglig og i forbindelse med julefeiringen. Til daglig har både nordmenn og tyskere i stor grad like mattradisjoner. De har til og med en rett som heter "Klöβen" som er veldig lik vår potetball. Mattradisjonene rundt juletider er forskjellige. Det skyldes i stor grad at dette er tidligere Øst-Tyskland og at de den gang ikke hadde råd til "kostbar" mat. Tradisjonene henger igjen, selv om velstanden har endret seg stort.

Slike videosamtaler over Skype kommer til å bli gjentatt ved flere anledninger. Det er planlagt å holde norskkurs på nyåret slik at de tyske elevene har et lite innblikk i vårt språk til vi skal dra nedover i mars.