Rauma VGS > Utdanningstilbud > Studiespesialisering > Vg2 og Vg3 Studiespesialisering

Vg2-3 banner

Vg2 og Vg3 Studiespesialisering

Vg2 og Vg3 Studiespesialisering er andre og tredje året i en treårig opplæring i videregående skole. Opplæringen fører fram til generell studiekompetanse, evt spesiell studiekompetanse.

Halvparten av timene er obligatoriske fellesfag. Resten er programfag som du kan velge selv. Du må fordype deg i minst 2 programfag som kan være enten realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

For skoleåret 2018-2019 tilbyr vi følgende programfag:

Vg 2 Vg 3
Internasjonal engelsk Samfunnsfaglig engelsk
Samfunnsøkonomi 1 (NY) Politikk og menneskerettigheter
Psykologi 1 Psykologi 1
Matematikk R1 Matematikk R2
Fysikk 1 Fysikk 2
Kjemi 1 Kjemi 2
Breddeidrett 1 * Breddeidrett 1 og 2
  Programfag i Tysk III og Spansk III

Fremmedspråk er et fellesfag. På Vg2 må du fortsette med det fremmedspråk du har valgt på Vg1. Vi tilbyr tysk og spansk som fremmedspråk.

Dersom du ikke hadde fremmedspråk i ungdomsskolen, må du ha fremmedspråk på Vg3. Da trenger du kun velge 2 programfag på Vg3.

Det finnes egne regler for hvordan du skal velge. Dette får du nærmere rede på i løpet av Vg1. Fagene vi tilbyr kan variere noe etter elevtall og ønske fra elevene.

*) Breddeidrett 1 er også mulig å velge på Vg1 studiespesialisering.

Læreplaner:

Se i margen til høyre for lenker til forskjellige læreplaner.

Fagfordeling, timetall og veien videre

Se i margen til høyre for lenker til forskjellige læreplaner.