Rauma VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag

Hvem kan bli kokk eller servitør?
Det er ikke slik at du må være supergod til å lage eller servere mat før du begynner hos oss, men du bør ha en interesse for mat og være villig til å lære noe nytt. Som servitør, bør du også like å omgås folk.

Om linja
Vi kombinerer teorifag med praktisk arbeid på kjøkkenet. I løpet av uka tilbringer elevene minst 2 dager på skolens kjøkken og inntil 3 dager i klasserommet, hvor de jobber med teorifag.

Vi er stolte av de gode resultatene elevene våre oppnår, og har tradisjonelt sett hatt en fullføringsprosent på 100 % hvor rundt 90 % også tar fagbrev. Etter to år hos oss har du alle muligheter åpne. Du kan bli lærling, og ta fagbrev som kokk – og/eller servitør, eller du kan bygge på med allmenn studiekompetanse.

Sosialt miljø ved skolen
Vi opplever at linja har et godt samhold med elever som utvikler gode samarbeidsevner gjennom praktiske oppgaver på kjøkkenet.

Hvordan blir arbeidslivet?
Restaurant- og matfag danner grunnlag for utdanning til mange spennende yrker blant annet innen hotell- og restaurantnæringen, institusjoner og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Her er noen eksempler på yrker du kan få: Kokk, institusjonskokk, servitør, butikkslakter, pølsemaker, kjøttskjærer, slakter, sjømathandler, baker, konditor, fagarbeider sjømatproduksjon og fagarbeider industriell matproduksjon. Mulighetene er mange, og dette er yrker det er stor etterspørsel etter!

Rauma videregående skole har følgende tilbud innen programområdet Restaurant- og matfag:

Vg1 Restaurant- og matfag

Vg2 Kokk- og servitørfag (desverre ikke søkbart for skoleåret 2018/2020)

Ole Tommy Ødegård
Avdelingsleder