Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

"Vi rører sammen"

Et felles løft for rekrutteringen.

Rvs har startet på et prosjekt for å øke rekrutteringen til kokke- og servitørbransjen. Skolen ønsker å være landets beste skole for kokker og servitører, og gi elevene best mulig opplæring og oppfølging i det 4-årige utdanningsløpet i samarbeid med gode samarbeidspartnere.

Skolen har sett seg lei på den sviktende søkningen til kokke- og servitørutdanningen, og har invitert profilerte bransjefolk til å være samarbeidspartnere i et felles løft for å øke rekrutteringen. Samarbeidspartnerne vil besøke skolen minimum to dager hvert skoleår, og gå inn i undervisningen med sin kompetanse. Hvert besøk avsluttes med åpen lunsj eller middag i skolens restaurant for næringsliv og private personer

Her er en presentasjon av samarbeidspartnerne så langt. Klikk på linkene under for å få en nærmere beskrivelse av våre samarbeidspartnere.

Hvelvet

Fursetgruppen

Brasserie Bryggekanten

Ålesund sykehus / Helse Møre og Romsdal

Forsvaret

Quality Hotel Alexandra

Hotel Union Geiranger

Feinschmecker

Hvelvet restaurant, Lillehammer:

I den tidligere Norges Bank-bygningen på Stortorget i Lillehammer finner du Hvelvet. Våre kokker vil lage meget god hjemmelaget mat, og våre servitører ønsker å gi deg den beste servicen.

Du finner oss i det tidligere Norges Bank-bygget fra 1913 på Stortorget i Lillehammer. "Hvelvet" har en restaurantdel med plass til cirka 70 gjester og en selskapsdel "Gullsalen" med plass til cirka 80. Lokalene er nyoppusset i moderne og intim design, der gjestene kan nyte lunsj eller middag – som 3, 4 eller 5-retter eller á la carte.Våre lærlinger får bred opplærling i yrket, de tilbys en kombinert læretid på Hvelvet og Tid for Mat, som driver matserveringen på Maihaugen.
Disse to stedene har noen av de samme eierne, og på denne måten blir lærlingene våre rustet til enhver utfordring etter endt læretid.
Hos oss på Hvelvet erfarer du a la carte servering, selskaper og buffeter, og på Maihaugen lærer du kafé, catering, buffeter og selskaper.
I tillegg tilbyr vi alle våre lærlinger en lengre utplassering i utlandet eller i Norge, slik at du også får oppleve mye under læretiden hos oss.
Vi som jobber på Hvelvet har bred kompetanse fra de beste restaurantene i Oslo. Vi kan nevne at vi tilsammen har 18,5 år på Statholdergaarden og 5 år på Restaurant Eik, fordelt på 4 av oss som jobber her. Vår tanke er at du skal ikke måtte reise til Oslo for å få en mat- og vinopplevelse.
Lillehammer er et trygt og rolig sted å bo på, og har samtidig mye å by på i form av fritidsaktiviteter og sosiale aktiviteter.

Inngang Hvelvet, Redigert
kokkeaction redigetr

 

Link til Hvelvet

Fursetgruppen, Oslo:

Fursetgruppen er i dag en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe under stadig utvikling. Den er sammensatt av individuelle restaurantkonsepter med høyt kvalitets- og kompetansenivå.

"Min forretningsidé er at restaurantene ikke skal ha noe med hverandre å gjøre. Det er dette med totalopplevelsen, god mat, vin og rammen rundt, som er viktig for oss. Alle stedene er helt unike. Det som driver meg er gleden over å utvikle et konsept, jobbe det fram og se at det krones med å lykkes i et marked," sier Bjørn Tore Furset, som er innehaver av alle stedene.

Link til Fursetgruppen

Brasserie Bryggekanten, Kristiansund:

Bryggekanten Brasserie & Bache Bar ble åpnet 26. juni 2006 av investor Harald Storvik, Restaurantmannen Stein Egil Rovde og kokk og daglig leder Arne Roksvåg.
På Bryggekanten har vi fokus på god kvalitet på mat og service. Alltid bruk av friske råvarer gjør at vi tar godt vare på råvarene og med stolthet tilbereder fersk fisk, skalldyr, grønnsaker og kjøtt på den ansvarsfulle måten vi mener maten bør tilberedes.

"Man skal selv ønske seg den maten en serverer andre"

Brasseriet har spiseplasser til 85 gjester, bar og en stor og koselig uterestaurant med lys og varme. Med beliggenhet nær sjøen, vårt store utvalg av mat og drikke og koselige atmosfære har vi allerede blitt en populær plass for våre gjester.

Link til Brasserie Bryggekanten

Ålesund sykehus / Helse Møre og Romsdal:

Foretaket har flere muligheter innen institusjonskokkfaget. Gir god opplæring om kost tilpasset friske og syke mennesker, som normalkost, spesialkost tilpasset cøliaki, diabetes, intoleranse, spesialdietter, gastric baypas opererte etc.

Utdanning innen institusjonsfaget kan også være et springbrett for videreutdannelse innen ernæring (ernæringsfysiolog), kostholdsøkonom, næringsmiddelbransjen generelt, Mattilsynet osv.
Det er også et behov for den kompetansen en institusjonskokk har for hotell og restaurantbransjen der en større del av befolkningen må ha mat som er tilpasset den enkelte sitt behov for spesialkost.

Denne kompetansen vil, etterhvert som samhandlingsreformen iverksettes i den enkelte kommune, bli et viktig insitament for fremtidige jobber i kommunene.

Forsvaret:

Lærlingplass som institusjonskokk i Forsvaret er for deg som liker å lage mat og som ønsker en spennende og annerledes læretid.

Arbeidsoppgaver i lærlingtiden
Som lærling i institusjonskokkfaget i Forsvaret møter du svært mange utfordringer. Du vil lage mat til alt fra 30 til 1500 personer, og det kan være tilbereding av måltider for alt fra feltøvelser til selskapsmat. Som institusjonskokkelærling vil du få grundig opplæring i alle læreplanens deler, slik som grov- og varmkjøkken, koldtkjøkken, baking, spesialkost, menylære, hygiene og kvalitetskontroll.

Link til Forsvaret

Quality Hotel Alexandra:

Midt i sentrum av Molde by, nær havna der hurtigruten anløper og 10 minutter fra Molde Lufthavn, finner du Quality Hotel Alexandra. Vi kan tilby en fantastisk utsikt over fjorden og de 222 fjelltoppene i Romsdalen. Hotellet har 163 rom hvorav 120 med balkong vendt mot sør og den fantastiske utsikten. Quality Hotel Alexandra er festivalhotell for Molde Internasjonale Jazzfestival og Bjørnsonfestivalen.
Quality Hotel Alexandra har tatt steget videre med en ny kurs- og konferanseavdeling, og kan nå arrangere møter og kurs for opptil 400 personer. Med 12 møterom tilbyr vi fleksible løsninger, og vi har det nyeste innen data og telekommunikasjon, bl.a. trådløst nettverk. Vi skreddersyr opplevelses- og aktivitetspakker for ditt arrangement.

I toppetasjen av hotellet finner du vår nye stolthet Alexandra suiten. Suiten tar pusten fra enhver. Den inneholder stor stue med møtebord/spisebord til 14 personer, sittegruppe, stor terrasse med utemøbler, 2 doble soverom med egne bad og fellesbad med steam dusj, badekar og badstue.

Quality Hotel Alexandra har lang og god erfaring med lærlinger både innenfor kokk, servitør og resepsjon. Vi kan tilby spennende og meget allsidige læreplasser innen hotellfaget.

Link til: http://www.choicehotels.no/no088

Hotel Union, Geiranger:

Logo Union

Vår filosofi er å lage god, norsk mat av dei aller beste råvarene.

Lokale og regionale matprodusentar leverer ettertrakta råvarer, som kje, lam, laks, spekemat og ost. Frå gardane i området får vi lefser, frukt og bær. Råvarene vert sette saman til spanande smakskombinasjonar og stadig nye oppskrifter. Kjøkenet på Hotel Union Geiranger lagar helst maten frå grunnen av, og mange av oppskriftene har følgt hotellet i generasjonar.
Den populære Unionsbuffeen vert servert heile året. Hotel Union Geiranger har fleire restaurantar og barar. Felles for dei er atmosfæren, rike mattradisjonar og gode råvarer, servert med varme og omtanke. Den fantastiske fjordutsikta får du med som ein del av menyen.

Link til: Union

Feinschmecker:

Sagt om restauranten:
«Spisestedet Feinschmecker har i mange år vært en av Oslos beste restauranter, og har 1 stjerne i den prestisjetunge Michelinguiden.
I koselige, intime lokaler på Frogner får du servert mat av ypperste klasse og vinlisten er imponerende. I tillegg til à la carte-menyen, komponeres det hver dag en 4-retters meny av dagens/sesongens råvarer. I tilegg har det en 7 retters Feinschmecker meny.  Nye gjester overraskes av åpenheten som møter dem. Restauranten har en lav terskel; det er lett å komme innenfor dørene. Folk i strøket skal kunne komme innom for et glass vin.»  Hos oss er det gjesten som er stjernen.  
Kildehenvisning: visitnorway.com

Vi har 4 lærlinger, 2 første års og 2 andre års. Lærlingene ved Feinschmecker får et bredt og spennende spekter av læring. Vi fokuserer på det grunnleggende og at lærlingen skal bli mest mulig selvstendig når de er ferdig hos oss etter 2 år. Alle lærlinger ved Feinschmecker sender inn menyforslag for deltakelse på Oslocup, som er uttakingskonkurranse for Norgescup for lærlinger i Stavanger.

Link til: Feinschmecker

Kontaktpersonar

Ole Tommy Ødegård
Avdelingsleder
71 28 36 02 / Mob. 408 47 591
Send e-post