Landslinje - Idrettsfag med fordypning i Bratt friluftsliv

Som den første videregående skolen i Norge kan vi tilby Landslinje i Bratt friluftsliv. Høsten 2021 kan du bli elev på linja på Rauma Videregående Skole. Vi gleder oss stort til å ta deg med ut på tur!

På samme måte som ordinær videregående utdanning er landslinjen i BFL 3-årig, og den er lagt opp etter samme modell som idrettsfag. I stedet for fordypning i idrett blir det imidlertid fokus på klatring, ski og ferdsel i naturen og fjellet. Programfagene fylles med klatring og tinderangling fra begynnernivå i den grønne årstiden, og turer der skiferdigheter og sikkerhet i bratt terreng er et fokusområde om vinteren. Landslinjen i BFL blir et eksklusivt tilbud med kun 12 elevplasser på hvert årstrinn, og vi tar imot søkere fra hele landet. Det er ingen krav om forkunnskaper for søkere, men det er naturlig at du som søker er både glad i være ute, samt er komfortabel med å ferdes i fjellet. Gjennom utdanningen skal våre elever lære å bevege og oppholde seg i bratt terreng på en trygg måte både sommer og vinter. Liker du å være mye ute og er glad i natur og fjell, så er dette definitivt noe for deg!

Etter tre år på landslinjen i BFL, vil du sitte igjen med generell studiekompetanse samt gode kunnskaper og erfaringer fra å ferdes i fjellet. Dette betyr at du både er kvalifisert for videre studier på høgskole og universitet, i tillegg til at du vil få kurs og kompetanse som gjør deg kvalifisert til oppdrag som instruktør og guide i ulike sammenhenger.

Rauma videregående skole ligger på Åndalsnes i Rauma kommune. Vi er plassert midt i smørøyet i forhold til å benytte fjellene både sommer og vinter. Åndalsnes er trafikknutepunktet i Møre og Romsdal og hit kommer man seg lett fra hele fylket. I tillegg er Åndalsnes endestasjon for toget både fra Oslo og Trondheim. Vi har et nært og godt samarbeid med en rekke hybelverter lokalt, og bistår gjerne med å finne et sted å bo for de elevene som kommer til oss.

Vi kommer gjerne på besøk til deres skole om det er interessant. Ellers setter vi stor pris på om dere kunne tenke dere å vise videoen under: