Restaurant- og matfag

Det er viktig å velge en utdanningsvei som passer for deg og dine interesser. Å velge VG1 restaurant- og matfag kan være en flott start for deg som er ungdom og har en interesse for mat og matlaging. 
Her er noen grunner til hvorfor det kan være et godt valg:

  • Utforsk din lidenskap: Hvis du elsker å lage mat eller er nysgjerrig på matkultur, gir dette faget deg muligheten til å dykke ned i disse interessene.
  • Praktisk læring: Du får verdifull praktisk erfaring som kan være nyttig både personlig og profesjonelt.
  • Karriereveier: Utdanningen kan lede til mange forskjellige jobber innenfor restaurant- og matbransjen, som kokk, konditor, eller servitør.
  • Kreativitet: Matlaging er en kreativ prosess, og dette faget gir rom for å utvikle og uttrykke din kreativitet.
  • Livsferdigheter: Å kunne lage mat er en viktig ferdighet som vil komme til nytte gjennom hele livet.

Skolen har et moderne, godt utstyrt kjøkken som gir gode øvingsmuligheter i forskjellige fag innen matfagene.
I restaurantlokalet kan du prøve deg på forskjellige arbeidsoppgaver som man har i servitørfaget. Vi ønsker at du som elev skal få praktisere med varierte oppgaver gjennom året. Dette kan for eksempel være:

  • Starte ungdomsbedrift
  • Lage forskjellige retter til Take Away
  • Deltakelse i konkurranse
  • Planlegge og gjennomføre oppdrag til kunder
  • Gjennomføre salg av hjemmelagde produkter

Flere tidligere elever liker å besøke skolen og vise hva de kan. Dette er spennende besøk som knytter skolen og næringsliv tettere sammen.  

Følg oss gjerne på Instagram

Etter 2 år hos oss kan du få en attraktiv lærlingplass i en god bedrift i nærområdet, eller i fylket. Flere får også spennende læreplasser rundt omkring i landet.
Du kan påvirke denne muligheten selv ved å jobbe godt i skoleåret og bruke utplassering til å vise hvem du er.

Skolen arbeider med et Erasmus + prosjekt til Italia. Her kan du få mulighet til å bli litt bedre kjent med italiensk mat og drikke.